5 tips voor een eerste saunabezoek

Een eerste keer naar de sauna gaan kan soms best spannend zijn. Je geeft jezelf bloot aan de mensen die op dat moment ook genieten van hun eigen ontspannen moment en als je dat niet gewend bent, dan is het voor sommige een grote drempel om overheen te gaan. Daarom hebben wij 5 tips voor je verzameld die je helpen bij een eerste saunabezoek!

Ontspan bij je eerste saunabezoek!

De mensen die naar een wellness locatie komen, gaan daar heen voor zichzelf. Ze zullen echt niet kijken naar hoe jij eruit ziet, maar zijn eerder in zichzelf gekeerd en zullen je gewoon voorbij lopen. Daarnaast ben je alleen naakt als je gebruik maakt van de faciliteiten. De rest van de dag loop je gewoon rustig in je badjas rond. Neem je partner of een goede vriend(in) mee en overwin je angst. Een saunabezoek hoort ontspannen te zijn. Neem de tijd voor een dagje sauna zodat je niet steeds op de klok hoeft te kijken. Een saunabezoek duurt al snel een paar uur. Luister goed naar je lichaam en probeer je dagelijkse zorgen los te laten zodat je echt even tot jezelf kunt komen.

Rondleiding

Tegenwoordig hebben veel sauna’s en wellness resorts speciale rondleidingen voor bezoekers die voor het eerst naar de sauna gaan. Ze laten dan alle ruimtes zien zodat je van te voren kennis kunt maken met de locatie. Daarnaast geven zij een aantal tips voor wat je wel en niet moet doen tijdens een sauna bezoek. Maak je vooral niet druk om het naakt zijn. Vaak val je dan nog meer op dan dat je op je gemak rondloopt. Mocht je toch nog vragen hebben, kun je hiermee altijd bij het personeel van de locatie terecht.

Bereid je voor

Om voorbereid naar de sauna te gaan, kun je eerst op het internet oriënteren. Hier zijn verschillende forums te vinden waar je met elkaar kunt praten over het sauna bezoek. Je kunt ook de verschillende locaties bekijken om zo te onderzoeken welke locatie het beste bij jou past. Ga je liever naar een grote sauna met veel faciliteiten, of houd je juist van knus en gezellig? Denk hier van te voren over na bij het maken van jouw keuze. Voor een eerste saunabezoek is het aan te raden om een bezoek door de weeks te plannen, omdat de sauna’s dan meestal rustiger zijn dan in het weekend. Bekijk hier de verschillende wellness locaties.

Drink voldoende

Zorg ervoor dat je na het saunabezoek voldoende water drinkt. Tijdens het bezoek heb je veel getranspireerd en hiermee heb je veel vocht verloren. Om deze vochtreserves bij te vullen, is het belangrijk om voldoende te drinken. Ook tijdens het sauna bezoek kun je gerust een flesje water meenemen om af en toe wat te drinken.

Badkledingdagen

Mocht je het nou alsnog te eng vinden om jezelf helemaal bloot te geven, dan kan je gebruik maken van speciale badkledingdagen. De meeste wellness locaties bieden deze mogelijkheid aan om eerst kennis te maken met de sauna’s in badkleding. Je kunt hierdoor ontdekken hoe de sauna in zijn werk gaat en hoe een wellness dag eruit ziet.

Je kunt voor je eerste saunabezoek op deze pagina sauna locaties in Nederland vinden.

Veel plezier tijdens je eerste saunabezoek!