Badkledingdag: wat, waar en wanneer is het?

Meestal zit je in een sauna in je blote bips, dit is dan ook één van de voornaamste redenen waarom mensen niet graag naar de sauna willen gaan om het eens te proberen. Het hele naakt zijn staat ze niet echt aan, deze stap is nog iets te ver om te nemen. Gelukkig zijn er verschillende sauna’s in Nederland die speciale badkledingdagen hanteren. Wat is dit dan precies? Dat proberen we jou duidelijk te maken met dit artikel.

Wat is een badkledingdag?

Een badkledingdag, de naam zegt het eigenlijk al, is een dag waarop mensen met badkleding aan in de sauna moeten zitten. Zo hoef je niet naakt te zijn maar kun je gewoon een dagje genieten terwijl je een zwembroek of bikini aan hebt. Deze dagen zijn vrijwel altijd voor het hele jaar uitgestippeld, de sauna’s die zulke dagen hanteren hebben dan ook eigenlijk altijd wel een soort kalender met de bijbehorende badkledingdagen.

Je moet natuurlijk wel even een handdoekje meenemen voor het zweet, je begrijpt waarschijnlijk wel waarom dit nodig is. Iedereen zit in de sauna met het voornaamste doel in ogen om te zweten, een handdoekje is dus wel zo fris. Voor de rest kun je overal gewoon lopen in je badkleding op deze speciale dagen. Zo mag je de kleding ook gewoon aanhouden tijdens het zwemmen of tijdens het douchen.

Wat is het voordeel hiervan?

Zoals we al zeiden in het begin, veel mensen vinden het niet echt prettig om naakt in de sauna te zijn. Dit is jammer, zo kom je nooit bij de sauna, en dat terwijl de sauna nu juist de beste plek is om even tot rust te komen. Door het hanteren van bepaalde badkledingdagen kunnen ook de mensen die een beetje terughoudend zijn een keer een dagje sauna proberen. Zo wordt de stap die je moet zetten voordat je naar een sauna locatie gaat al een stuk kleiner. Als je eenmaal gewend bent met het hele wellness concept dan kun je altijd eens proberen om op de reguliere dagen langs te gaan.

Een ander voordeel is dat je op deze manier met je vrienden of vriendinnen naar de sauna kunt. Waarschijnlijk vindt je het niet fijn om uit de kleren te gaan waar je vrienden bij zijn, dit is natuurlijk begrijpelijk. Door dus op een dag te gaan waarop je per se kleding aan moet heb je heel dit obstakel omzeilt. Zo kun je met je vriendengroep ook heerlijk wegdommelen in één van de vele zwembaden en stoomcabines.

Enkele voorbeelden van sauna’s die dit hebben

Niet iedere sauna maakt gebruik van speciale badkledingdagen, het is dan ook altijd even zoeken welke sauna’s deze dagen nu wel hanteren. Gelukkig kunnen we jou een beetje op weg helpen, hier hebben we namelijk een paar voorbeelden van sauna’s die deze dagen wel hebben. Bij al deze sauna’s kun je zonder problemen terecht voor een dagje heerlijk genieten door middel van de vele faciliteiten die zij aanbieden:

  1. Veluwse Bron

De Veluwse Bron is werkelijk waar een prachtige sauna. Hier heb je echt alles wat je maar mag wensen van een sauna. Er zijn vele soorten zwembaden en je kunt heerlijk onderuitgezakt liggen in één van de stoomcabines. Een ding weet je hier zeker, dat is dat je er ontspannen uit komt. Deze sauna heeft op de site een speciale kalender met alle dagen waarop kleding verplicht is.

  1. Zwaluwhoeve

De Zwaluwhoeve is echt een oase van rust. Er ligt een hoop natuur in de buurt, je hoort er geen auto’s en als je goed luisteren dan kun je de vogeltjes horen fluiten. Deze locatie is perfect voor mensen die houden van stilte en rust. Er zijn genoeg soorten stoomcabines, sauna’s en zwembaden om jou een onvergetelijke dag te bezorgen

  1. Wellnessboot

Wellnessboot Mill biedt een unieke locatie. Deze locatie heeft namelijk de uitstraling van een boot. Het ligt ook op het water, je hebt dus echt het gevoel alsof je op een of ander luxe jacht zit. Terwijl je in feite natuurlijk gewoon aan de steiger ligt. Het is niet super groot maar er zijn genoeg soorten faciliteiten om helemaal tot ontspanning te komen. Ook hier hebben ze speciale dagen waarop badkleding verplicht is.

Het is vandaag de dag dus geen excuus meer dat je bang bent om naakt te zijn in de sauna, door de verplichte badkledingdagen kan ook jij kijkje nemen in de saunawereld. Ga dus naar één van de bovenstaande sauna’s, hier hebben ze de dagen namelijk al helemaal ingeplant. Het is dus ook een leuk idee om met je vriendengroep te gaan, zo kunnen jullie met z’n allen even de stress van je schouders laten glijden.