SpaWeesp

Wellnessresort SpaWeesp is een unicum op vele vlakken. Allereerst vanwege de locatie, het ligt in de buurt van Amsterdam. Hier is het heerlijk even ontsnappen...


Bekijk de deals

4.33/5 (9)

Wellness 1926

Midden in de levendige binnenstad van Amsterdam bevindt zich achter de Gerardus Majellakerk een leuke en knusse stads-spa voor totale ontspanning. Dankzij...


Bekijk de deals

4.6/5 (15)

Spa Zuiver

Ook een ultieme wellness experience beleven? Bezoek dan de beste Spa van Noord-Holland: Spa Sport Hotel Zuiver. Spa Zuiver heeft diverse faciliteiten waarbij...


Bekijk de deals

4.54/5 (13)


Bekijk de deals

4.55/5 (29)

SpaSereen

Zo puur, zo aangenaam is het motto van SpaSereen. Wat deze woorden precies om het lijf hebben? Houd het op een zee van mogelijkheden.


Bekijk de deals

4.5/5 (8)


Bekijk de deals

4.4/5 (15)

Descansa

Bij Descansa in Utrecht ervaar je midden in de stad een heerlijk relaxed gevoel. Warm op in de sauna en dompel je onder in de verwarmde baden. Daarna is...


Bekijk de deals

4.33/5 (9)

House of Wellness

House of Wellness Amsterdam staat voor 100% genieten! Kies bijvoorbeeld de Finse-, infrarood of kruidensauna. Saunameesters zorgen ervoor dat je nergens...


Bekijk de deals

5/5 (1)

Sauna Deco

Genieten en ontspannen met een vleugje Parijse chic? Bezoek Sauna Deco, een unieke locatie aan de Amsterdamse grachten. Midden in het centrum van Amsterdam...


Bekijk de deals

4.4/5 (5)

Bussum is jarenlang een vrij onbekend dorpje gebleven, echter is het gelukt om dit dorp de laatste jaren steeds meer op de kaart te zetten. Het is dan ook een dorp waar je in eerste instantie niet per se aan denkt als een goede vakantiebestemming. Echter is het een prachtig oud Nederlands dorpje. De vele boerderijen en windmolens maken het een prachtig plaatje, daarom is het supertof om hier eens een bezoekje aan te brengen.

Goed, Bussum is dus een oud dorpje. Maar wat kun je er nu allemaal doen? Sterker nog, wat zijn nu eigenlijk de redenen om naar Bussum te gaan in de vakantie? Het dorp zelf is niet zo groot, er wonen ongeveer 30.000 mensen en het centrum is niet ontzettend ruim. Dit maakt het echter geen saai dorp, het centrum wat ze hebben heeft namelijk veel leuke cafeetjes waar je op een zomeravond zonder problemen een lekker drankje kunt gaan drinken.

Centrale ligging

Ook is het zo leuk dat Bussum een centrale ligging heeft in ons land. Bussum behoort tot de gemeente Noord-Holland, het ligt een beetje in de linkerhoek. Hierdoor ligt dit dorp dus relatief dicht bij plaatsen als Almere, Utrecht en Amersfoort. Deze steden zijn ook erg leuk om een keer te ontdekken.

Utrecht is van deze drie steden het grootste, hier kun je dan ook echt een dagje uit van maken. De stad Utrecht heeft een rijke historie en je kunt je er prima vermaken met alle oude gebouwen en kerken. Almere is een nieuwe stad, hier vindt je dus veel winkels waar je lekker een dagje kunt gaan shoppen. Ook heb je hier veel winkelcentra met een verscheidenheid aan winkels en boetiekjes. Amersfoort daarentegen is weer een stad met oudere gebouwen en door de stad heen liggen erg veel parkjes waar je lekker kunt gaan zitten.

Mocht je het nu nog niet genoeg vinden dat je naar de stad kunt gaan dan zijn er ook nog andere dingen die je in de buurt kunt doen of die je kunt bezoeken. Als je fan bent van de natuur dan kun je een bezoekje brengen aan de verschillende plassen en meren die hier in de buurt liggen. Mocht het zonnetje lekker schijnen dan kun je ook nog eens een frisse duik nemen tijdens je wandeling. Als je nu meer van de omgeving wilt zien dan kun je ook de wandelschoenen mee nemen. De omgeving van Bussum is namelijk erg groen en er zijn verschillende wandelpaden uitgezet waar je rond kunt banjeren.

Sauna in omgeving Bussum

Een vakantie heeft als doel om jou een ontspannen gevoel te geven. Een van de manieren waarop je dit kunt bereiken is door naar een sauna of naar een wellness centrum. Hier kun je alle zorgen van je af laten glijden. Door middel van de verschillende zwembaden en stoomcabines kun je even alles eruit zweten. Gelukkig zijn er verschillende sauna’s in de buurt van Bussum. We hebben voor jou de drie beste op een rijtje gezet, zo kun je precies zien waar je nu heen kunt gaan:

  1. Spa Weesp – 13,5 km
  2. Wellness 1926 – 27,3 km
  3. Spa Zuiver – 29,6 km

Spa Weesp
Bij Spa Weesp kun je terecht voor een heerlijk dagje ontspannen. Het is dan ook een sauna die eigenlijk alles heeft, ieder soort cabine of stoombad kun je hier wel vinden. Het heeft een ruime opzet en er is veel groen in de buurt, dit zorgt dan ook echt voor een oase van rust. Als het lekker weer is dan kun je een heerlijk plekje in de zon opzoeken, zo kun je ook nog een beetje bruin worden terwijl je aan het genieten bent.

Spa Zuiver
Spa Zuiver is ook een uitstekende keuze voor een dagje weg. Deze sauna staat bekend om haar vele soorten zwembaden en stoombaden. Het park is prachtig opgezet en alles heeft een moderne uitstraling. De pilaren zorgen ervoor dat het van binnenuit ontzettend ruim oogt, hierdoor voel je je echt de koning te rijk. Ook hebben ze hier natuurlijk een grote verscheidenheid aan sauna’s en stoomcabines.

Wellness 1926
Als laatste willen we het nog even hebben over Wellness 1926. Deze sauna ligt in hartje Amsterdam. Hierdoor is het niet erg ruim maar dit maakt het niet minder gezellig. De sauna heeft een vriendelijke uitstraling en iedereen die er komt voelt zich er gelijk thuis. Het mooie van deze sauna is dan ook de ligging. Als je klaar bent met dobberen en zweten dan heb je nog de mogelijkheid om de stad in te gaan om een hapje en een drankje te doen.

Bussum is dus echt een dorp wat je eens gezien moet hebben. Het centrum is niet ruim of groots maar het is wel erg gezellig. De kroegen en cafeetjes geven het een leuke uitstraling en je kunt prima onderuit gezakt een drankje doen op het stadsplein. Daarnaast ligt het erg centraal en hierdoor kun je elke kant op die je maar wilt, of je nu van de natuur of van de stad houdt, er zijn genoeg plekken waar je heen kunt gaan. Door de grote steden die er omheen liggen kun je lekker een dagje shoppen, voor de natuurliefhebbers zijn er veel wandelroutes langs een van de vele plassen in het gebied.

Ook zijn er dus drie hele mooie sauna’s die je kunt bezoeken. Iedere sauna heeft zo zijn eigen charme en elk park heeft een unieke uitstraling. Zo kun je dus voor jezelf makkelijk een keuze maken over hoe jij je vrije dag wilt besteden. Een extra tip, boek via Sauna Deals en je krijgt ook nog eens een fikse korting. Zo kun je voor een relatief lage prijs geheel ontspannen tijdens je vakantie, om zo weer helemaal fris op het werk te komen als het achter de rug is.


Hoeveel sterren scoort deze stad bij jou?

Sluit jij je ook aan bij de sauna community? Profiteer ook van de beste sauna aanbiedingen!