De wellness trends van 2018

Waar het in 2015 nog hot was om met je voeten in een bak met water vol met kleine visjes te zitten, zoeken we in 2016 hele andere manieren om te ontspannen. Wat is er hot in 2016 en waar zoeken we onze ontspanning? Lees hier dé wellness trends van 2016.

1. Lokale gerechten

Met steeds meer lokale gerechten en ingrediënten op de kaart, worden de wellness locaties ook steeds groener en duurzamer. De gerechten spelen daarnaast ook in op de trend dat mensen steeds gezonder willen leven.

Op de menukaart zullen vaker lokale gerechten terugkomen en wordt er vaker gebruik gemaakt van ingrediënten uit de nabije omgeving. In enkele gevallen worden zelfs de groentes en kruiden zelf verbouwd in een eigen kruidentuin.

2. Overnachten na sauna bezoek populair

Om je dagje wellness goed af te sluiten, blijven steeds meer wellness liefhebbers overnachten na een sauna bezoek. Door een overnachting bij te boeken, wordt het ontspannen gevoel nog langer vastgehouden, waardoor het effect van de sauna vergroot.

Hotels bieden ook steeds vaker wellness faciliteiten aan, maar ook wellness centra bieden steeds vaker overnachtingen aan. Dit bewijst wel weer dat er steeds meer vraag is naar de combinatie tussen een wellness bezoek en een overnachting.

3. Op zoek naar bijzondere locaties

De echte wellness liefhebber wil het liefst alle wellness locaties uitproberen om zo de ideale locatie te vinden. Door het grote aanbod van sauna aanbiedingen en sauna kortingen wordt het ook voor een breder publiek mogelijk om zo veel mogelijk wellness locaties uit te proberen en te testen.

Alleen hierdoor weet je welke wellness locatie je het prettigste vindt en waar je vaker terug wilt komen. Naast de kortingen die de wellness locatie aanbiedt, moet er ook een speciale faciliteit zijn of dienst die de wellness locatie uniek maakt.

4. Sauna liefhebber kiest voor kleinschalig

De kleinschalige locaties worden steeds aantrekkelijker voor de wellness liefhebbers. Ze zijn op zoek naar rust en ontspanning en kunnen dit steeds minder vinden in de grote, massale wellness locaties.

Enkele grote locaties spelen hier al op in door een maximaal aantal gasten toe te laten op een dag. Dit is positief voor de wellness beleving en deze locaties zullen daarom nog steeds in trek blijven bij de wellness liefhebbers.

5. Toename badkledingdagen

Nog steeds blijft het aantal badkledingdagen groeien. Hoewel het er steeds meer op lijkt dat er een tegenpartij opstaat die het niet met de badkledingdagen eens is, zijn er toch (vooral jongere) sauna liefhebbers die op deze dagen afkomen.

Zolang de vraag blijft groeien, zal ook het aanbod in badkledingdagen blijven groeien. De mensen lijken steeds preutser te worden en kiezen daarom eerder voor een badkledingdag. De meeste wellness locaties bieden al zo’n dag aan en naar verwachting zal dit aantal blijven stijgen.