Sauna aanbiedingen Enkhuizen of in de buurt

4.43/5 (21 stemmen)

Fort Resort Beemster

Fort Resort Beemster is één van de meest luxe maar duurzaamste wellness resorts van Nederland, gelegen in de prachtige Noord-Hollandse Beemsterpolder, op slechts 20 minuten van Amsterdam. Achter de historische muren: een unieke spa & wellness, met sauna’s, baden en 16 prachtige hotelkamers & suites.


Bekijk de deals

4.72/5 (18)

Wellness 1926

Midden in de levendige binnenstad van Amsterdam bevindt zich achter de Gerardus Majellakerk een leuke en knusse stads-spa voor totale ontspanning. Dankzij de persoonlijke aandacht, de bijzondere inrichting en de mediterrane invloeden is dit de plek waar rust echt alle ruimte krijgt.


Bekijk de deals

4.6/5 (15)

Spa Zuiver

Ook een ultieme wellness experience beleven? Bezoek dan de beste Spa van Noord-Holland: Spa Sport Hotel Zuiver. Spa Zuiver heeft diverse faciliteiten waarbij je heerlijk kunt genieten van alle ontspanning. Naast de sauna’s en baden zijn er nog meer faciliteiten waar je gebruik van kunt maken!


Bekijk de deals

4.57/5 (14)

Sauna Het Kuurhuys

Sauna Het Kuurhuys is een van de kleinste wellness centra’s van Noord Holland waarin tóch alle faciliteiten aanwezig zijn om heerlijk tot rust te komen, te ontspannen en te genieten.


Bekijk de deals

3.75/5 (4)

Sauna de Bongerd

Sauna de Bongerd, gelegen in het West-friese dorp Oostwoud, biedt u de gelegenheid om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen met hun verschillende methodes.


Bekijk de deals

4.67/5 (3)

Sauna Thermen Suomi Beauty Center

Al 45 jaar is Thermen Sauna Suomi een begrip in West-Friesland en Noord-Holland. Hun gasten waarderen de persoonlijke benadering en de vriendelijke, informele sfeer. Hun langdurige ervaring staat borg voor professionele begeleiding en deskundig toezicht.


Bekijk de deals

4.67/5 (3)

Aqua 4 Life

Aqua-4-life Sauna & Wellness. Een sauna met een Indisch tintje in Heerhugowaard. De roots van de eigenaren, moeder en dochter Debby en Sharmayne Wendersteyt, liggen in dat tropische land. Het is een familiebedrijf, want echtgenoot Chris, schoonzus Svetlana en nicht Liz helpen ook mee.


Bekijk de deals

4.5/5 (8)

Aestas Beauty & Wellness

Aestas betekent “zomer” in het Latijn, en in de zomer is er zon! Onze lijfspreuk is dan ook: “Zoek de zon op!”. De zon biedt letterlijk warmte en behaaglijkheid. En dat is nu precies wat Aestas u wil aanbieden.


Bekijk de deals

4.5/5 (10)

Er zijn niet zo ontzettend veel oude vissersdorpen meer over in Nederland. Vroeger speelde de haven natuurlijk een veel belangrijkere rol in het dagelijks leven. Hier kwamen alle spullen aan die de mensen nodig hadden, zoals kleren, hout en voedsel. Nu is dit niet meer zo, de kleine haventjes zijn over het algemeen steeds minder belangrijk geworden. Er is echter nog één super mooi dorpje met een prachtige haven, gewoon in Noord Holland. Dit dorpje is Enkhuizen.

Enkhuizen is een klein dorpje waar je nog echt de glorie van vroeger kunt zien. Hier heb je nog de klassieke herenhuizen die door het centrum verspreid staan. Ook heb je hier veel oude bruggetjes en in de haven kun je nog een klein beetje zien hoe het er vroeger uit heeft gezien. Het is dan ook een plaatsje met een bijzondere historie, je kunt niet altijd rondwandelen in een haven die vroeger ook daadwerkelijk gebruikt werd.

In het stadje zelf wonen om een nabij de 19.000 inwoners. Dit is niet erg veel maar door de haven oogt het wel iets groter dan dat je in eerste instantie zou denken. Het is dan ook een prachtig stadje om eens te bezoeken. Je kunt het dorp vinden in de buurt van Hoorn. Het ligt dus aan het water, vandaar ook het kleine haventje. Je kunt hier dan ook prima een boottochtje maken op het IJsselmeer.

Steden in de buurt

Noord-Holland is natuurlijk al erg bijzonder om een keer te bezoeken, het is dan ook echt een provincie waar je toch wel eens geweest moet zijn. Dit komt door de leuke steden die je hier kunt vinden. De bekendste stad die niet zo heel ver weg ligt ten opzichte van Enkhuizen is Amsterdam. Mocht je hier al ooit geweest zijn dan weet je al wat voor een geweldige stad dit is. Je kunt er prima winkelen en als het lekker weer is kun je heerlijk een wandeling maken in het Vondelpark.

Hoorn is ook een bezoekje waard. Het is dan wel niet zo groot maar dit maakt niet uit. Je komt er namelijk meer voor het uiterlijk en de uitstraling. Er zijn veel restaurantjes en cafeetjes waar je even neer kunt ploffen voor een hapje en een drankje. Dit is dan ook zo bijzonder aan Noord Holland, er zijn altijd weer dorpen of steden die een bezoekje waard zijn, waar je echt een keer geweest moet zijn.

Prachtige natuuromgeving

Niet iedereen is natuurlijk een fan van de stad. Daarom is het ook een erg goed idee om even te kijken wat voor natuur er nu in de buurt ligt van Enkhuizen. Enkhuizen ligt dus aan het water. Als het lekker weer is dan kun je hier prima zwemmen, of je kunt er naar de vele surfers kijken. Wat je ook kunt doen is een fiets huren, er zijn talloze fietsroutes uitgezet langs de weg. Wel even goed insmeren want langs het water wordt je net altijd even iets bruiner dan normaal.

Bomen en bos zijn er niet veel, dat is nu eenmaal een nadeel van Holland. Echter kun je wel over de dijk een stukje naar Lelystad rijden. Hier is namelijk meer groen in de buurt waar je prima kunt wandelen. Het landschap van Noord-Holland zelf bestaat voornamelijk uit een paar poldergebieden en grote wegen, voor de natuur ben je dus niet per se op het juiste adres. Echter is het wel een ontzettend interessante plek om eens langs te gaan.

Wellness in de buurt van Enkhuizen

Een sauna is een ideale gelegenheid om stoom af te blazen, vandaar dat een bezoekje aan de sauna jouw vakantie dan ook een stuk plezieriger kan maken. Er zijn een aantal prachtige sauna’s te vinden in de omgeving van Enkhuizen. Ieder heeft zo zijn eigen charme en ieder uitstraling is toch weer even uniek. We hebben voor jou hier drie sauna’s waar je perfect tot rust kan komen:

  1. Spa Zuiver – 59 km
  2. Fort Beemster – 38 km
  3. Wellness 1926 – 58 km

Spa Zuiver
Spa Zuiver is een prachtige sauna met een erg ruim gevoel. Het lijkt alsof je echt even van de wereld af bent. We hebben het al zo druk in ons dagelijks leven door al dat werk, het is dan ook een super idee om eens langs te gaan bij deze sauna. Je kunt hier erg veel soorten stoomcabines vinden en er is voor iedereen wel een bad wat precies bij zijn of haar wensen aansluit. Voor een luxe gevoel moet je zeker dit wellness centrum eens bezoeken.

Fort Beemster
Fort Beemster ligt gelegen op een prachtige locatie midden in het groen. Je hebt er veel bomen en als het lekker weer is dan kun je met alle gemak een plekje in de zon zoeken om een kleurtje te krijgen. Ook heb je hier verschillende plekken waar je even kunt gaan zitten voor een hapje en een drankje. Fort Beemster is de perfecte sauna om een dagje uit te maken.

Wellness 1926
Sommige sauna’s liggen in het bos, anderen hebben weer een andere ligging. Deze sauna ligt in het hart van Amsterdam, dit is dan ook zo bijzonder. Je kunt dus bijvoorbeeld heel de dag gaan shoppen en vervolgens de avond afsluiten in de sauna. Deze sauna is dan ook uitermate geschikt om te combineren met een gezellig dagje Amsterdam.

Enkhuizen is dus een prachtig Hollands stadje met een rijke geschiedenis. Voor het bos hoef je het niet te doen, er zijn echter wel veel leuke steden en dorpjes die je eens kunt bezoeken. Ook heb je drie mooie sauna’s in de buurt die prima zijn om jou een ontspannen dagje te bezorgen. Boek via SaunaDeals en krijg ook nog eens flinke korting.


Hoeveel sterren scoort deze stad bij jou?