Het beste sauna rondje

Als je optimaal gebruik wilt maken van een dagje wellness, is het verstandig om een bepaalde route aan te houden. Vandaag leiden we je in 6 stappen de sauna rond. Nadat je deze stappen gevolgd hebt, heb je jouw lichaam zo goed mogelijk geholpen om gebruik te maken van de sauna en de positieve effecten ervan te benutten.

1. Voorbereiding

Bereid je voor op een dagje wellness door een lichte maaltijd te eten. Hierdoor hoeft je lichaam niet te hard te werken om al je eten te verwerken en daarnaast ook nog alle afvalstoffen af te scheiden tijdens je bezoek aan de sauna.

Als je een lichte maaltijd neemt, geef je jouw lichaam de mogelijkheid om zich te richten op het transpireren. Ga daarnaast ook eerst langs de wc voordat je naar de cabines gaat.

2. Douchen

Hygiëne is erg belangrijk bij de wellness locaties. Het is daarom altijd van belang om goed te douchen voordat je gebruik gaat maken van de wellness faciliteiten op de wellness locatie. Na het douchen moet je jezelf goed afdrogen, want een droge huid transpireert beter.

3. Voetenbad

Na het douchen kan je heerlijk ontspannen met je voeten in het voetenbad. Door je voeten in een warm voetenbad te plaatsen, raakt je lichaam al gewend aan de warmte die straks gaat komen in de saunacabine.

Het warmtesignaal wordt van je voeten doorgegeven aan de rest van je lichaam. Tevens stimuleert het voetenbad het transpireren.

4. De sauna

Nu is het tijd om de saunacabine in te gaan! Je hebt alle voorbereidingen getroffen om je lichaam optimaal gebruik te laten maken van de sauna en de werking van de sauna dus stap nu een cabine in.

Neem plaats op je handdoek en zorg daarbij ook dat je voeten op een handdoek worden geplaatst. Hoe hoger je in de sauna gaat zitten, hoe warmer het wordt.

Houd je voeten op hetzelfde niveau als waar je zit, zodat je hele lichaam zich in dezelfde warmtezone bevindt. Na minimaal 8 en maximaal 15 minuten heeft jouw lichaam hard genoeg gewerkt en is het tijd om de cabine weer te verlaten.

Let daarbij op dat je de laatste twee minuten rechtop gaat zitten, bij voorkeur op de onderste plank. Hierdoor went je bloedsomloop aan de verticale houding.

5. Afkoelen

Laat je lichaam weer op een normale manier op temperatuur komen door even een wandeling in de buitenlucht te maken of op een bankje voor de saunacabine te gaan zitten.

Pas als je voelt dat je het koud begint te krijgen en je lichaam genoeg is afgekoeld, spoel je je lichaam af met koud water.

Vergeet hierbij niet om je hoofd ook mee te nemen onder het koude water. Maak je gebruik van een koud dompelbad, vergeet dan niet om eerst even het zweet af te spoelen onder een koude douche.

6. Voetenbad

Je lichaam is nu waarschijnlijk helemaal afgekoeld en weer koud. Tijd om je lichaam weer wat op te warmen.

Rust nog even wat uit van de saunasessie en neem weer plaats in het voetenbad. Na ongeveer 15 minuten zul je merken dat je lichaam helemaal is bijgekomen en dat je weer volledig ontspannen bent.

Je hebt nu de volledige volgorde van een rondje sauna benut. Zodra je deze hebt afgerond, kan je aan een volgend rondje beginnen.

Ook genieten van een dagje wellness? Bekijk hier alle sauna kortingen en aanbiedingen.