Sauna Lelystad

4.5/5 (22 stemmen)

Sommige plekken in Nederland zijn bij iedereen wel bekend, alleen worden ze niet echt heel vaak bezocht. Eén van deze plekken is Lelystad, iedereen heeft er wel van gehoord maar het toerisme in deze stad is nog niet echt aangewakkerd. Dat is jammer, Lelystad is namelijk een ontzettend leuke stad om eens te bezoeken.

Je zult er geen oude gebouwen vinden, het is namelijk nog een erg nieuwe stad. Waarschijnlijk weet je het wel maar vroeger bestond Flevoland natuurlijk nog niet. Sinds het ontstaan van de provincie zijn er talloze bijzondere steden ontstaan op het ‘eilandje’. Het is in feite een eiland, ondanks het feit dat het al een ontzettend groot gebied is.

In de stad zelf wonen om en nabij de 77.000 mensen. Dit is dus een behoorlijk aantal, vandaar dat ook de hoofdstad is van Flevoland. Lelystad is een stad waar je prima kunt shoppen in één van de vele winkelstraten of winkelcentra. Ook zijn er veel cafeetjes en terrasjes waar je een biertje of een kop koffie kunt drinken. Als het lekker weer is kun je eens langs de haven lopen, hier liggen altijd bijzondere en prachtige boten aan de kade.

De omgeving

Flevoland is een prachtige omgeving, dit komt omdat je overal omringt bent met water. Het gevolg hiervan is dat je veel soorten watervogels kunt zien en dat er overal plekken zijn waar je erg fijn kunt gaan zwemmen. In de zomer vindt je op de vele plassen altijd weer veel surfers en waterskiërs, altijd leuk om die eens in actie te zien.

Als je op zoek bent naar een leuke wandelroute in het bos dan kun je altijd richting de Veluwe rijden. Dit is niet ontzettend ver weg, hier heb je echt een prachtig groen gebied met veel wilde dieren zoals ossen, everzwijnen en Schotse hooglanders. Je kunt ook een fiets huren en een tocht maken door Flevoland. Omdat het geen heuvelachtig gebied is kun je er dus zonder problemen een fietstochtje maken.

Welke steden zijn er in de buurt van Lelystad?

Los van Lelystad zijn er nog veel meer steden die zeker een goede keuze zijn voor een dagje weg. Eén van deze steden is Almere. Dit is een relatief jonge stad, je vindt er dus veel moderne gebouwen en er zijn erg veel winkels dus het is een ideale plaats om te gaan shoppen. In Harderwijk kun je het Dolfinarium vinden. Mocht het niet zo lekker weer zijn dan is dit een goed alternatief, je zit er mooi droog en je bent er toch een hele dag mee kwijt.

Hilversum ligt ook op een relatief korte afstand, dit is het mediacentrum van Nederland. In het Mediapark kun je meer leren over de geschiedenis van de Nederlandse media. Zo kun je een bezoekje brengen aan het museum, hier kun je veel proefjes doen, zeker een aanrader voor de kinderen. Het centrum is ook zeer gezellig en ook hier vindt je verschillende terrassen waar je even kunt gaan zitten.

Welke sauna’s zijn er in de buurt van Lelystad?

Het blijkt dat aardig wat mensen super gestrest, dit komt voornamelijk door het werk en door het onderhouden van het gezin. Een goede manier om even van al die opgehoopte stress af te komen is door een bezoekje te brengen aan de sauna. Een heerlijk stoombad met een duik in het dompelbad is een geweldige manier om alles van je af te zetten. Hier zijn drie geweldige sauna’s in de buurt van Lelystad:

  1. Aphrodite’s Thermen 17 km
  2. Qbeauty 31km
  3. Thermen la mer 32.4 km

Aphrodite’s Thermen
Bij deze sauna kun je heerlijk in de tuin in het zonnetje gaan liggen, hier staan veel bedjes waar je even een kleurtje kunt krijgen. Ook hier hebben ze vele soorten sauna’s en stoomcabines waar je gebruik van kunt maken. Het is een relatief kleine sauna, maar dit maakt het niet minder gezellig. De mensen zijn ontzettend aardig en er hangt een gemoedelijke sfeer.

Qbeauty
Deze sauna is erg modern en heeft een zeer strakke uitstraling. Hierdoor oogt het erg schoon en luxe, prima voor iedereen die wel houdt van een beetje luxe. Hier kun je verschillende massages nemen, ook zijn er diverse andere behandelingen die tot je beschikking staan. Als je klaar bent kun je een lekker drankje drinken in het restaurant.

Thermen la mer
De sauna’s van de Thermen zijn altijd ontzettend goed, niet voor niets dat dit één van de grootste ketens van ons land is. In deze sauna heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt om een dagje te ontspannen. Zo kun je hier een heerlijk stoombad nemen, een poosje in de lavendelsauna zitten en een duik nemen in het verwarmde buitenbad. Thermen La Mer is een uitstekende keuze voor iemand die geheel wilt genieten.

Lelystad is dus een stad die nog een beetje ontdekt moet worden. Je kunt er prima winkelen, eten en wandelen. Ook is het fijn dat het zo’n geweldige centrale ligging heeft. Hierdoor kun je eigenlijk alle kanten wel op. De bovenstaande sauna’s zijn zeker een bezoekje waard. Met SaunaDeals kun je heel voordelig tickets halen, hier krijg je een aardige korting.


Hoeveel sterren scoort deze stad bij jou?

Sluit jij je ook aan bij de sauna community? Profiteer ook van de beste sauna aanbiedingen!