Sauna DON’TS

Wat kun je vooral beter niet in de sauna?

Gênante momenten zijn onvermijdelijk maar wel te bepreken! In de sauna zijn er een paar ongeschreven regels die de meeste mensen wel lijken te kennen. Volgens Sauna experts van Thermen Bussloo, Spa Zuiver en Sauna van Egmond, zijn er een aantal dingen die je zeker NIET moet doen bij een wellness en spa resorts. Voor de zekerheid hebben we het nog even op een rijtje gezet.

Hoe groet je bekenden (de buurman/vrouw) in de sauna?

Het is het beste om elkaar even kort te groeten en verder te negeren. Sommige mensen voelen zich ongemakkelijk als zij bekende tegenkomen en dan geen handdoek of badkleding aan hebben. Voor deze mensen zijn er speciale badkleding dagen. Op deze manier kan je op je gemak mensen begroeten en hoef je elkaar niet te negeren.

De Thermen

Stelletjes

Het is NOT DONE om in de sauna heel klef te zijn. De meeste sauna’s hebben in hun regelement ook staan dat ongewenste intimiteit niet is toegestaan. Maar ook knuffelen en zoenen is volgens de experts niet de bedoeling in de sauna. Heb je als bezoeker last van friemelende koppeltjes? Gewoon wat ervan zeggen!

Complimentjes geven

Iedereen houd van complimentjes ontvangen, dus dat kan altijd wel toch? In de sauna gelden dezelfde ongeschreven regels als erbuiten. Iemand een complimentje geven kan best als het gaat om de leuke slippers of mooie badjas. Als het op een lichaamsdeel gaat of de mooie lach van je buurman of buurvrouw, wordt het snel gezien als flirten en dan is niet de bedoeling in de sauna.

Vol = Vol

Als je ziet dat een sauna of bubbelbad vol is, is het verstandig om even te wachten tot er ruimte vrij komt. Weet je niet zeker of je er nog bij past, kun je het altijd even vragen. Veel mensen vinden het niet fijn om met vreemde mensen krap tegen elkaar in een bubbelbad of sauna te zitten. Het is een kwestie van elkaar de ruimte te bieden en wensen te respecteren.