Sauna Kopen

Ga jij vaak naar de sauna? Dan is het wellicht een goed idee om een sauna in huis te halen! Zo hoef je nooit meer druk te maken om reserveringen en kilometers af te moeten reizen. Je bent helemaal je eigen baas en je kunt ontspannen op elk moment, wanneer je maar wilt. Ook als je soms last hebt van spierpijn of als je lekker wilt ontspannen zonder gestoord te worden is een sauna een bijzonder verstandige investering. Haal een sauna in huis en je kunt op ieder gegeven moment de sauna in- en uitstappen.

Wat kost een sauna en wat krijg je voor deze prijs?

Er is geen standaardprijs voor een sauna. Wanneer je een sauna zou laten plaatsen, betaal je minstens € 2000,-  voor een goed model met alles erop en eraan. Wil je zelf aan de slag gaan, dan betaal je minstens € 1500,- , maar daar komen de installatiekosten nog bij. Het is vooral belangrijk om in de gaten te houden dat alles geleverd wordt. Het is niet handig wanneer je alles hebt, op de kachel van de sauna na. Het gebruiken van de sauna is overigens veel goedkoper dan mensen denken. Drie uur in de sauna kost je normaal gesproken nog geen € 2,-.

Buitensauna kopen

Er zijn mensen die een sauna in huis maar niets vinden. Er is te weinig ruimte, of de mensen willen de vochtige lucht liever niet in de buurt van gipsmuren hebben. Deze mensen kunnen alsnog kiezen voor een thuis sauna door te kiezen voor een buitensauna. Zoals de naam al aangeeft, is dit een sauna die buiten komt te staan. Het materiaal is aangepast naar de omstandigheden en vaak kunnen deze sauna’s een stuk groter opgezet worden omdat zij niet in huis hoeven te staan. Het is natuurlijk helemaal leuk wanneer je een meertje of ander water in de buurt hebt om tussendoor even af te koelen tijdens het gebruik van de sauna. Kies je voor een buitensauna, dan is het verstandig om deze te laten plaatsen, omdat hier meer eisen aan verbonden zijn wanneer je optimaal gebruik wilt kunnen maken van de sauna na aankoop.

Finse sauna kopen

De sauna komt oorspronkelijk uit Finland. De manier waarop wij een sauna maken, heeft te maken met de blokhutten en de kachels die de Finnen al langere tijd gebruiken. Een echte Finse sauna heeft een temperatuur van 80 graden aan het plafond. Is de temperatuur lager, dan zullen de Finnen niet spreken over een echte sauna omdat de temperatuur simpelweg te laag is. In een echte Finse sauna wordt met regelmaat water op de stenen geworpen, om er zo voor te zorgen dat de luchtvochtigheid hoger wordt en de gebruikers harder zullen gaan zweten. Aangezien dit het doel van de sauna is, is te begrijpen waarom dit gedaan wordt, maar voor de nieuwelingen is dit iets zwaarder dan voor de mensen die het vaker doen. In een echte Finse sauna trek je geen enkel kledingstuk aan, omdat dit schadelijk kan zijn voor de huid.

Voordelen van de Finse sauna

De Finse sauna wordt gezien als het grote voorbeeld vanwege de vele voordelen. Dat is ook de reden dat veel mensen die een sauna aankopen kiezen voor de Finse sauna. Een aantal voordelen onder elkaar:

  • Geen elektrische straling zoals in een infraroodcabine
  • Helpt bij het afvallen door het afvoeren van het vocht
  • Verbeterde prestaties van de bloedvaten
  • Het heeft een ontspannende werking op de mens

Naast al deze voordelen blijft het uiteraard vooral een persoonlijke keuze en voorkeur, en met de vele modellen die beschikbaar zijn, is er altijd een model dat bij jou past.