Sauna Dennenmarken

Dennenmarken Sauna en Beauty is een ware traktatie voor lichaam en geest! Ons saunacomplex heeft alle denkbare faciliteiten in huis. Van Turks stoombad...


Bekijk de deals

4.33/5 (3)

Goos Wellness

Even heerlijk ontspannen met een vriendin of fitnessen om gezonder te worden met een betere conditie? Goos Wellness heeft voor iedereen die wilt genieten...


Bekijk de deals

4.4/5 (5)

Thermen Born

Thermen Born is een sauna gevestigd in Sittard. Je treft hier verschillende sauna gelegenheden. Je kunt hier genieten van de Finse Sauna, infrarood cabine,...


Bekijk de deals

4.19/5 (16)

Top Alivio Saunacentrum

Het kleinschalige en persoonlijke karakter van ons saunacentrum blijft essentieel, net als de persoonlijke dienstverlening voor onze gasten. Ons personeel...


Bekijk de deals

4.69/5 (13)

Wellnessresort Sittard

Wellnessresort Sittard is het mooiste wellnessresort van Limburg. In het Zuid-Limburgse Heuvelland vind je een verrassend en luxueus beauty- en wellnessresort...


Bekijk de deals

4.13/5 (15)

Limburg is één van de meest prachtige provincies van ons land. Je vindt er vele soorten heuvels, bossen en natuurgebieden. Ook zijn er erg veel leuke steden die je eens kunt ontdekken. Veel mensen gaan alleen altijd naar het noorden van het land en dat is jammer, het zuiden is namelijk net zo mooi. Eén van de gezelligste kleine steden in Limburg is Weert.

Weert is geen wereldstad, je vindt er geen enorme winkelcentrums en er zijn geen honderden bezoekers. Dit is dan ook juist zo leuk, het is er ontzettend rustig. De binnenstad is daarentegen wel weer erg gezellig. De winkeltjes die er zijn hebben een leuke uitstraling en alles voelt zeer vriendelijk aan in dit stadje. Als het lekker weer is kun je een plaatsje zoeken op het terras om een hapje te eten en te drinken.

Het stadje zelf heeft ongeveer 40.000 inwoners. Dit is dus vrij redelijk voor een stad, al is het bij lange na niet zo groot als bijvoorbeeld Roermond of Maastricht. Er staan wel veel oude gebouwen in Weert en in de omgeving is er genoeg wat je kunt bekijken.

De omgeving van Limburg

Limburg is een vrij lange provincie. Hier bedoelen we mee dat het van boven tot aan beneden van Nederland loopt. In Limburg is er een deel met een vrij groot heuvelgebied, hier kun je bijvoorbeeld het Drielandenpunt vinden. Dit is erg bijzonder om een keer te bezoeken, het is toch speciaal om in drie landen tegelijkertijd te staan.

Ook kun je prima wandelen in de omgeving van Weert. Er zijn vele bossen, hier zijn altijd wel leuke routes te vinden die je eens kunt bewandelen. Je kunt ook op diverse plekken een fiets huren, er gaat namelijk niets boven een stuk fietsen op een lekker zonnige dag.

Steden in de buurt

Als je een beetje uitgekeken bent op Weert dan kun je altijd nog naar één van de leuke plaatsen die in de buurt liggen. Eén van deze plaatsen is Roermond. In deze stad kun je ontzettend goed winkelen en er zijn talloze terrasjes waar je even neer kunt ploffen. Het voordeel van deze stad is dat het niet zo ver rijden is, mocht je het dan alsnog niets vinden dan kun je altijd nog weg.

Maastricht is toch wel de mooiste stad van Limburg. Het is even rijden maar dan heb je ook wat. In Maastricht kun je erg veel cafeetjes en restaurantjes vinden. Waarschijnlijk weet je wel dat je heerlijk kunt eten in Limburg, genieten dat kennen ze hier wel. In Maastricht zelf kun je prima winkelen in één van de vele winkelstraten. Ook hebben ze veel soorten musea, er is dus genoeg te doen om je een dag lang te vermaken.

Sauna’s in de buurt

Als je erg gestrest bent dan is het een goed idee om af en toe eens te ontspannen. Eén van de manieren waarop je dit het beste kunt doen is door naar een sauna te gaan. Al die frisse geuren en de warme temperaturen zorgen ervoor dat je echt even helemaal zen kunt worden. Gelukkig zijn er drie ontzettend goede sauna’s in de buurt van Weert te vinden waar je zonder problemen terecht kunt voor een dag lang genieten:

  1. Thermen Born – 30.1 km
  2. Goos wellness – 31.4 km
  3. Wellness resort Sittard – 36.5 km

Thermen Born
De Thermen is dé grootste sauna keten van ons land, deze titel hebben ze niet voor niets verdient. Bij de Thermen kun je namelijk alles vinden wat je nodig hebt om jou een geweldige dag te bezorgen. Er zijn vele soorten stoomcabines waar je gebruik van kunt maken. Om het af te sluiten kun je nog een duik nemen in één van de vele zwembaden die je in dit park kunt vinden. Ook hebben ze hier een bijzonder gezellig restaurantje waar je een hapje of een drankje kunt nemen.

Goos wellness
Voor sommige mensen is grootte niet zo belangrijk. Voor deze groep mensen is deze sauna in Goos de ideale plek. Ze hebben alles wat je mag verwachten van een sauna, echter is hij niet bijzonder groot in omvang en hierdoor is het lekker rustig. Zo kun je zonder andere mensen om je heen even ontladen van alle stress. Ook hier kun je super lekker eten!

Wellness resort Sittard
Voor luxe moet je echt bij het Wellness resort in Sittard zijn. Hier hebben ze talloze stoomcabines en zwembaden waar je gebruik van kunt maken. Het oogt erg modern en alles heeft een bijzonder chique uitstraling. Als je hier bent dan voel je je echt even een koning. Laat je dus meevoeren met alle heerlijke geuren in één van de vele stoombaden en neem eens een duik in het frisse dompelbad.

Weert is dus een heerlijk rustig dorp waar je even geheel kunt ontspannen. Het is er niet druk en je hebt geen last van allerlei toeristen die het stadje bezoeken. In de zomer kun je prima wandelen in één van de vele bossen, of je kunt een fiets huren en er op uitgaan in de natuur. Alles kan in Weert, er is genoeg om je te vermaken. De leuke steden in de buurt zorgen ervoor dat je je nooit verveeld hoeft te laten worden, daar komt ook nog bij dat er drie geweldige sauna’s op een relatief korte afstand liggen. Boek met SaunaDeals en krijg aardig wat voordeel bij het bestellen!


Hoeveel sterren scoort deze stad bij jou?

Sluit jij je ook aan bij de sauna community? Profiteer ook van de beste sauna aanbiedingen!