Wellness trends van nu en de toekomst!

Tijdens de Globel Wellness Summit in Oostenrijk, kwamen meer dan 500 wellness experts samen om de nieuwe wellness en sauna trends te bespreken. Hier kwamen 8 interessante trends uit.

1. Sauna opnieuw uitgevonden

De sauna wordt steeds op nieuwe manieren opnieuw uitgevonden. Denk aan sauna’s die in de lucht hangen, sauna als hang plek, sauna’s met een bar en Dj en urban zweet sauna’s met infrarood behandelingen. Sauna’s worden steeds meer een ervaring in plaats van een rust dagje.

2. Wellness architectuur

Wellness gebouwen werden gebouwd om er mooi uit te zien. Het komt nu steeds vaker voor dat de architectuur van het gebouw zo wordt ontworpen dat het bijdraagt aan de gezondheid van de mens. De gebouwen maken hun eigen energie aan en hebben gezonde lucht.

Wellnessboot_Mill

3. Stilte

In de huidige wereld ben je continue bezig met andere en hoor je overal geluiden. Wellness resorts hanteren een absolute stilte regeling. Oostenrijk heeft de eerste “compleet stille sauna” geopend. Als je in de sauna bent, mag niemand meer praten. Het blijft niet alleen bij stille wellness resorts. Ook restaurants, fitnessbedrijven, winkels en kapsalons doen mee met deze trend.

4. Kunst en creativiteit in het midden

In het verleden was kunst en creativiteit het centrum van wellness resorts en dat maakt nu een come back. Er wordt ruimte gemaakt voor meer muziek, kunst, literatuur en dans. Er worden lessen gegeven voor schilderen en beeldhouden etc. Ook geluidbaden en yoga concerten worden bij steeds meer wellness resorts gegeven.

5. Wellness is de nieuwe schoonheidsbehandeling

De grote beauty industrie past zich aan de wellness georiënteerde bevolking. Steeds meer mensen zijn opzoek naar innerlijke schoonheid. Innerlijke schoonheid en het tegen gaan van rimpels en ouderdom, zullen de voorrang hebben op plastische chirurgie, permanente make-up en gekke diëten. Bij wellness resorts houd je de huid jong en het draagt bij aan innerlijke rust en gezondheid op een natuurlijk manier.

6. De toekomst is mentale gezondheid

Tegenwoordig kampt bijna iedereen met depressie en angst. Doktoren voorspellen dat dit in korte tijd de nummer 1 gezondheidsprobleem zal zijn. Wellness resorts haken hierop in door neurowetenschappers en psychotherapeuten in te huren. Mentale stabiliteit wordt gepromoot door onder andere meditatie en apps die de mentale gezondheid bijhouden.

7. Ondersteuning van gezondheid

Wellness resorts treden in op de behoeftes van kanker patiënten. Deze resorts worden getraind om de juiste comfort te bieden aan mensen met kanker. Van programma’s die ondersteuning geven aan de mentale gezondheid tot massages. Wellness resorts zorgen voor helende praktijken en openen hun hart voor kankerpatiënten.

8. Voorbij de ghetto wellness

Wellness resorts staan erom bekend dat alleen welvarende mensen de resorts bezoeken. Het imago dat het alleen voor de welvarende is, zal snel veranderen. Steeds meer wellness bedrijven geven terug aan de arme mensen in landen als India. Ook zullen er wellness resorts komen die goedkoper zijn in arme regio’s over de hele wereld. Ook bij deze wellness resorts zullen er praktijken en lessen komen om de mentale gezondheid van de arme bevolking te stimuleren.